Tiet ja sillat

Siltapalvelut

Huonokuntoinen silta vesittää helposti muutoin toimivan metsätieverkoston positiiviset vaikutukset metsän tuottavuuteen. Siltojen kunnossapito on tiekunnan vastuulla, ja jokainen sen osakas voi siten vaikuttaa siihen, miten metsä tuottaa ja miten turvallista siellä on liikkua.

Suunnitteletko siltahanketta? Ota yhteyttä.

Siltahanke avaimet käteen

Siltahankkeen vaiheita ovat suunnittelu, rakennuttaminen, rakentaminen ja valvonta. OTSO hoitaa koko siltahankkeen avaimet käteen -periaatteella, joka on tiekunnan kannalta huolettomin vaihtoehto.

1 Kuntokartoitus ja siltalausunto

Sillan kuntokartoitus on paras tapa selvittää sillan kantavuus ja kunto. Kuntokartoituksen perusteella silta-asiantuntija tekee siltalausunnon, joka sisältää vaurioraportin, kantavuustarkastelun, painorajoituksen tarpeen määrityksen, toimenpide-ehdotuksen sillan korjaamiseksi tai uusimiseksi sekä kokonaiskustannusarvion siltahankkeesta.

2 Siltasuunnitelmat

Siltahankkeen suunnittelu sisältää joko vanhan sillan peruskorjaussuunnitelman tai uuden sillan rakennussuunnitelman. Suunnitteluvaiheessa laaditaan piirustukset ja asiakirjat rahoituksen hakemista varten. Suunnitteluvaiheeseen sisältyy myös lupa-asioiden selvittäminen ja tarvittaessa aukkolausunnon laatiminen.

3 Rahoituksen haku

Siltahankkeelle haetaan rahoitusta suunnitteluvaiheen jälkeen. Vaihtoehtoja ovat ELY-keskuksilta haettava tuki tai Metsäkeskuksesta haettava Kemera-tuki. Laadimme siltahankkeen rahoitushakemukset ja huolehdimme, että ne lähtevät rahoittajalle oikeanlaisina.

4 Siltojen rakentaminen ja peruskorjaus

Huolehdimme siltahankkeiden läpiviennistä ammattilaisverkostomme avustuksella. Valvomme rakentamista ja varmistamme laadukkaan lopputuloksen syntymisen sovitussa aikataulussa.

5 Sillan ylläpito

Huolehdimme siltahankkeen toteutuksessa, että silta korjataan tai uusitaan nykyisten määräysten mukaisesti. Näin varmistamme, että silta on pitkälle tulevaisuuteen liikenneturvallinen ja vaivattomasti kunnossapidettävä. Tiekunta on vastuussa sillan kunnosta ja erityisesti sen liikenneturvallisuudesta. Sillan kunto tulee tarkistaa vuosittain, jolla varmistetaan sillan turvallisuus ja mahdollisimman pitkä elinkaari.

Etsi lähin asiantuntijasi

OTSO toimii laaja-alaisesti eri puolilla Suomea. Olemme aina valmiina sinun ja metsäsi palvelukseen.

Tee tarkempi henkilöhaku

Kun tiekunnassa on paljon osakkaita ja suuri osa heistä sellaisia, jotka eivät itse aktiivisesti tee metsänhoitoa, on tällainen OTSO:n tarjoama avaimet käteen -kokonaisuus kätevin ja vaivattomin vaihtoehto.

Metsänomistaja Ville Virrankoski, Kauhava

LUE LISÄÄ