Yksityistie- ja siltapalvelut

Siltapalvelut

Huonokuntoinen silta estää muuten hyväkuntoisen yksityistien tarkoituksenmukaisen käyttämisen, kuten puutavaran tehokkaan kuljettamisen. Siltojen kunto on tiekunnan vastuulla, ja jokainen osakas voi siten vaikuttaa siihen, kuinka turvallista tiellä on liikkua.

Suunnitteletko siltahanketta? Ota yhteyttä.

Siltahanke avaimet käteen

Siltahankkeen vaiheita ovat suunnittelu, rakennuttaminen, rakentaminen ja valvonta. OTSO hoitaa koko siltahankkeen avaimet käteen -periaatteella, joka on tiekunnan kannalta huolettomin vaihtoehto.

1 Kuntokartoitus ja siltalausunto

Sillan kuntokartoitus on paras tapa selvittää sillan kantavuus ja kunto. Kuntokartoituksen perusteella silta-asiantuntija tekee siltalausunnon, joka sisältää vaurioraportin, kantavuustarkastelun, painorajoituksen tarpeen määrityksen, toimenpide-ehdotuksen sillan korjaamiseksi tai uusimiseksi sekä alustavan kustannusarvion siltahankkeesta.

2 Siltasuunnitelmat

Siltahankkeen suunnittelu sisältää joko vanhan sillan peruskorjaussuunnitelman tai uuden sillan rakennussuunnitelman. Suunnitteluvaiheessa maastosuunnittelun perusteella laaditaan piirustukset ja asiakirjat rahoituksen hakemista varten. Suunnitteluvaiheeseen sisältyy myös lupa-asioiden selvittäminen ja tarvittaessa aukkolausunnon laatiminen.

3 Rahoituksen haku

Siltahankkeelle haetaan tukirahoitusta suunnitteluvaiheen jälkeen. Vaihtoehtoja ovat ELY-keskuksilta haettava tuki tai Metsäkeskuksesta haettava Kemera-tuki. Laadimme siltahankkeen rahoitushakemukset ja huolehdimme, että ne lähtevät rahoittajalle oikeanlaisina.

4 Siltojen rakentaminen ja peruskorjaus

Huolehdimme siltahankkeiden läpiviennistä ammattilaisverkostomme avustuksella. Valvomme rakentamista ja varmistamme laadukkaan lopputuloksen syntymisen sovitussa aikataulussa nykyisten suunnittelumääräysten mukaisesti.

Etsi lähin asiantuntijasi

OTSO toimii laaja-alaisesti eri puolilla Suomea. Olemme aina valmiina sinun ja metsäsi palvelukseen.

Tee tarkempi henkilöhaku

Anna-Maija Pöllänen on tyytyväinen paitsi uudistus- ja kunnostustöiden tekniseen laatuun, myös siihen, miten hanke on käytännön tasolla viety OTSO:n toimesta läpi. ”Karhukoski ylitetään nyt, ja todennäköisesti myös seuraavat 50–100 vuotta vankkarakenteista ja turvallista betonikantista siltaa pitkin”.

Anna-Maija Pöllänen, Savonranta Syvälahden tie

LUE LISÄÄ