Metsäomaisuus

Tila-arvio

Metsätila-arviota tarvitaan silloin, kun metsänomistaja suunnittelee tilan myymistä, lahjoitusta, perintöasioita tai tilan kiinnitystä lainan vakuudeksi. Metsätila-arvio on ainoa tapa määritellä metsäomaisuuden arvo näitä tilanteita varten luotettavasti.

Tarvitsetko tila-arviota? Ota yhteyttä.

Metsätila-arvio auttaa päätöksenteossa

Kun metsän taloudellinen arvo on tiedossa, on metsänomistajan helpompi päättää miten ja milloin metsäomaisuuden on hyvä vaihtaa omistajaa. Tilan arvon määrittelyyn vaikuttavat metsätilan maapohja, puuston määrä ja laatu sekä esimerkiksi metsän sijainti, saavutettavuus, metsänhoidollinen tila ja metsän odotettavissa olevat tulot.

Metsätila-arvio voidaan laatia maastokatselmukseen tai saatavilla olevaan, avoimeen metsävaratietoon pohjautuen. Avoimeen metsävaratietoon pohjautuvaa sisätyönä laadittua tila-arviota voidaan käyttää esimerkiksi perintö- ja lahjaverotuksen tai lainavakuuden määrittelyssä. Tila-arvio voidaan laatia sisätyönä myös, mikäli tilalle on laadittu metsäsuunnitelma OTSO:n toimesta lähivuosina. Tarkempi maastotarkastettu tila-arvio taas kannattaa tehdä, kun harkitaan tilan myymistä, jakamista tai lunastamista. Metsänomistaja voi vähentää tila-arviokustannukset omassa verotuksessaan.

Tarvitsimme lahjoituksen tekoa varten metsäomistuksestamme tila-arvion. Tiesimme OTSO:n jo entuudestaan ja siksi käännyimme tässä asiassa heidän puoleensa. On mukavaa hoitaa metsäasioita tuttujen ihmisten kanssa.

Tapio Rajala, metsänomistaja, Ii

LUE LISÄÄ

Etsi lähin asiantuntijasi

OTSO toimii laaja-alaisesti eri puolilla Suomea. Olemme aina valmiina sinun ja metsäsi palvelukseen.

Tee tarkempi henkilöhaku