Metsäomaisuus

Metsäsuunnitelma

Metsäsuunnitelma auttaa hahmottamaan metsän nykytilan ja tulevaisuuden mahdollisuudet. Suunnitelma on tärkeä työkalumetsänomistajalle. Sen avulla metsänomistaja pystyy suunnittelemaan metsänsä hoitotoimia ja puukauppaa niin, että suunnitelma kunnioittaa metsänomistajan toiveita ja tavoitteita.

Metsäsuunnittelu mielessä? Ota yhteyttä.

Miksi metsäsuunnitelma?

Metsäsuunnitelma auttaa kätevästi hallinnoimaan omaa metsää. Tässä viisi hyvää syytä tilata meiltä metsäsuunnitelma.

1 Nykytila ja tulevaisuus

Metsäsuunnitelma toteutetaan maastossa tai päivitetään jo voimassa olevia toimenpide-ehdotuksia ja metsävaratietoja toimistotyönä. Maastotarkastettu metsäsuunnitelma antaa luotettavimman kuvan metsän nykytilasta sekä sen tulevaisuuden mahdollisuuksista.

2 Päätöksenteko

Metsäsuunnitelma toimii metsänomistajan apuna esimerkiksi puukaupan ajankohdan suunnittelussa ja leimikon laadinnassa. Puukaupassa onnistumiseen vaikuttaa kysynnän lisäksi oleellisesti myös se, mihin aikaan vuodesta metsätiesi kestää kuljetuksia.

3 Ennakointi ja suunnittelu

Metsäsuunnitelmaan kirjataan metsän tarvitsemat hoitotoimenpiteet seuraavaksi 10 vuodeksi. Suunnitelma auttaa metsänomistajaa hahmottamaan hoitotarpeiden kokonaisuuksia ja ajoittamaan hoitotoimien toteutuksen kannattavasti.

4 Täsmähinnoittelu

OTSO:lle maksat metsäsuunnitelmasta metsäsi pinta-alan mukaan. Hinnoittelumme pohjautuu perusmaksuun ja metsä- ja kitumaan hehtaareihin.

5 Verohyödyt

Myös valtio haluaa tukea suunnitelmallista metsänhoitoa. Siksi metsäsuunnitelman laatimiskulut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia.

Etsi lähin asiantuntijasi

OTSO toimii laaja-alaisesti eri puolilla Suomea. Olemme aina valmiina sinun ja metsäsi palvelukseen.

Tee tarkempi henkilöhaku

Minulle on selvää se, että metsäomaisuuden arvo nousee vain, jos siitä pidetään aktiivisesti huolta. Tahdon myös että poikani ja kaksi tytärtäni saavat aikanaan itselleen hoidettavaksi hyväkuntoisen ja terveen metsän.

Pekka Uutaniemi, metsänomistaja, Lapua

LUE LISÄÄ