Tien perusparannus tuottaa ja säästää

Hyväkuntoinen tie on tieosakkaille kannattava sijoitus. Tuottojen lisäksi tien perusparannus tuo myös kustannussäästöjä, sillä kunnostettu tie on pitkäikäisempi ja vaatii vähemmän vuosittaista kunnossapitoa.

Tien perusparannus kannattaa monella tapaa. Se helpottaa metsänhoito- ja hakkuutöiden suorittamista, mahdollistaa vapaa-ajan asuntosi paremman hyödyntämisen ja parantaa kiinteistösi ympärivuotista käyttömukavuutta.

Myös puu-, metsätila ja kiinteistökaupassa on merkitystä sillä, millainen pääsy kiinteistölle on. Pysyvälle asutukselle johtavan tien kunnostus parantaa asumisviihtyvyyttä ja parantaa liikenneturvallisuutta.

OTSO on metsäteiden kokenein konkari ja suunnittelee ja perusparantaa tiesi ammattitaidolla. Muistathan, että metsänomistajalle metsäteiden rakentaminen ja perusparannus on pääsääntöisesti verovähennyskelpoista.

Tuotekuvaus
Yksityistien kunnostussuunnitelma
Suunnitelman tilaaminen edellyttää tiekunnan tai tieosakkaiden tekemää toimeksiantoa. Kunnostussuunnitelmaa laadittaessa hoidamme tarvittavien kokousten järjestämisen, laadimme rahoitusasiakirjat sekä tarvittaessa yksityistietoimituksen hakemisen ja muiden lupien hankinnan.

Tiesuunnitelma sisältää esimerkiksi tiealueen vaikutusalueen tarkennukset ja päivitetyn yksikkölaskelman, tien vaatimat kunnostustoimenpiteet, kuten tierungon vahvistamisen- ja päällysrakenteen tarpeen, kulkuyhteyksien parantamisen metsäpalstoille sekä vesien poisjohtamisen suunnitelman.

Yksityistien kunnostuksen toteuttaminen
Kunnostuspalvelumme kattaa urakoitsijoiden kilpailutuksen, puuston poistamisen tien reuna-alueelta, runkotyöt, rumpuputket asennettuna, liittymien sekä muiden liitännäisalueiden parantamisen, päällysrakenteiden uusimisen ja tarvittavat viimeistelytyöt.
Ehdot

Ehdot
Tien kunnostamiseen on mahdollista saada valtion myöntämää Kemera-tukea tai yksityistieavustusta ELY-keskuksen kautta. Myös monet kunnat avustavat niitä yksityisteitä, joiden varrella on vakituista asutusta.

Kemera-tukea voidaan myöntää metsäautoteiden rakentamiseen tai perusparannukseen. Kunnostettavien ja uusien metsäteiden on sovelluttava ympärivuotiseen käyttöön poislukien kelirikkoajan käyttörajoitukset. Metsätien rakentamista ja perusparannusta tuetaan vain usean tilanomistajan yhteishankkeena. Metsätalouden kuljetusten osuuden on oltava vähintään puolet uusilla teillä, perusparannuksessa vähintään 30 % tien käytöstä. Perusparannuksen kemeratuki on 50-60 % ja uusien teiden rakentamisessa 30-60%.

ELY-keskuksen tuen edellytyksenä on, että yksityistielle on perustettu tiekunta. Tiekunnan tiedot tulee olla päivitettynä ja ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä sekä DigiRoad järjestelmässä.

ELY-keskuksen myöntämä tuki on harkinnanvaraista ja se vaihtelee. Tyypillisesti ELY-keskus tukee hanketta 50 % toteutuneista kustannuksista sisältäen suunnittelukustannukset. Siltahankkeissa tuki on 75 %.

Olisitko kiinnostunut myös näistä?

Mielestämme metsänomistamisen tulee olla nautinnollista, helppoa ja tuottavaa. Pidetään yhteyttä.

Seuraa meitä:     
OTSO Metsäpalvelut – FacebookOTSO Metsäpalvelut – LinkedIn OTSO Metsäpalvelut YouTube:ssa

OTSO Metsäpalvelut Oy   •    Puhelinvaihde 010 382 8000    •     Asiakaspalvelu 0800 90 250   •    asiakaspalvelu@otso.fi    

TARKEMMAT YHTEYSTIEDOT     JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ