Ajankohtaista
Ajassa kiinni.
Metsän maailmassa tapahtuu jatkuvasti. OTSO on ajassa kiinni ja kertoo alan tuoreet uutiset täällä. Seuraa myös blogiamme!
20

Aika järjestellä metsäverotusta koskevat tositteet

Aika järjestellä metsäverotusta koskevat tositteet
Tammikuu on hyvä ajankohta laittaa kaikki valmiiksi metsäveroilmoituksen täyttämistä varten. Metsäverolomake (2C) ilmaantuu postilaatikkoon lähiaikoina ja palautusaikaa on arvonlisäverovelvollisilla metsänomistajilla helmikuun loppuun saakka. Verottaja toivoo mahdollisimman monen palauttavan veroilmoituksen sähköisesti. 

Puunostajat toimittavat maksuerittelyt vuoden 2016 metsämaksuista, mutta muut tulo- ja kulutositteet ovat sinulla itselläsi toivottavasti hyvässä tallessa. Mahdolliset poistot, jäljellä oleva metsävähennyksen määrä tai tuloutettavissa oleva menovaraus kannattaa tarkistaa edellisen vuoden veroilmoitukselta. Myös matkapäiväkirja on tarpeellinen ja tehty vuoden varrella toivottavasti mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Oman auton käytöstä metsätalouden matkoihin voi vähentää verotuksessa 0,24 euroa/kilometri. Ja sitten on vielä ne Kemera-tuet. Ne ovat veronalaista tuloa maksunsaajalle eli sille, jonka tilille ne on maksettu!

Menot kannattaa ilmoittaa aina, vaikka tuloja ei olisikaan. Syntynyt alijäämä vähennetään verovelvollisen ansiotuloista alijäämähyvityksenä. Alijäämähyvitys tehdään suoraan veroista ja sen suuruus on 30 % alijäämästä. Sitä kautta saa pienetkin metsätalouden menot vähennettyä. 

Tulojen ja menojen arvonlisäverot ilmoitetaan Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista -lomakkeella tai sähköisesti OmaVero-palvelussa. Arvonlisäveron voi myös kätevästi maksaa OmaVero-palvelussa.  Lomaketta ei  postiteta metsänomistajalle, vaan se pitää hakea verotoimistosta tai tulostaa netistä, jos ei käytä OmaVero-palvelua. Metsänomistajan ei tarvitse täyttää ollenkaan arvonlisäveroilmoitusta vuodelta 2016, jos mitään ilmoitettavaa ei ole.

Mukavia hetkiä metsäverokirjanpidon parissa toivottelee

Sinikka Ratilainen
markkinointi- ja viestintäasiantuntija
 
Kategoria: OTSO bloggaa | Katsottu 1304 kertaa
Comment function is not open

Mielestämme metsänomistamisen tulee olla nautinnollista, helppoa ja tuottavaa. Pidetään yhteyttä.

Seuraa meitä:  TW   TW

OTSO Metsäpalvelut Oy   •    Puhelinvaihde 010 382 8000    •     Metsänomistajan palvelunumero 0800 90 250  (klo 9-16)  •    asiakaspalvelu@otso.fi    

TARKEMMAT YHTEYSTIEDOT     JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ