Ajankohtaista
Ajassa kiinni.
Metsän maailmassa tapahtuu jatkuvasti. OTSO on ajassa kiinni ja kertoo alan tuoreet uutiset täällä. Seuraa myös blogiamme!
20

OTSO Metsäpalvelut Oy positiivisessa vireessä

OTSO Metsäpalvelut Oy positiivisessa vireessä

OTSO Metsäpalvelut Oy:n ensimmäinen tilinpäätös voitollinen

Yhtiön ensimmäisellä tilikaudella yhtiö ylsi 62,3 miljoonan euron liikevaihtoon ja liikevoitto oli 0,9 miljoonaa euroa. Toiminnallinen tilikausi oli 17 kuukautta ja sen aikana otettiin käyttöön osatuloutus pitkäkestoisissa tie- ja ojahankkeissa. Omavaraisuusaste oli 19% ja henkilöstöä oli tilikaudella keskimäärin 150.

Uudistaminen ja yhtenäistäminen keskiössä

OTSO Metsäpalvelut Oy perustettiin syyskuussa 2016 ja se hankki 30.9.2016 toteutetulla liiketoimintakaupalla Suomen metsäkeskuksen alaisen liiketoimintayksikön liiketoiminnat ja hankekannan. Ennen liiketoimintakaupan toteutumista käynnistetty kehitysohjelma jatkui pitkän aikavälin kannattavan liiketoiminnan varmistamiseksi uudistamalla ja yhtenäistämällä liiketoimintamalleja.

Toimintaympäristömme myötätuulessa 

Biometsätalouden toimintaympäristö kohentuu koko ajan lisäten väistämättä metsänhoidon
ja metsänparannuksen palvelujemme tarvetta. Yksityistieverkoston merkitys korostuu ja korjausvelka on kasvattanut markkinapotentiaalia. Puuraaka-aineen merkitys lisääntyy edelleen suotuisan investointiympäristön ansioista korostaen suometsistä saatavan raaka-aineen merkitystä teollisuudelle. Sähkösiirtoyhtiöiden portaittain tiukkenevat velvollisuudet toimitusvarmuuden ylläpitoon kasvattavat sähkölinjojen vierimetsänhoidon tarvetta. Käytettävissä olevan metsävaratiedon määrä kasvaa voimakkaasti tarjoten mahdollisuuksia sekä kasvualustoja palvelutarjonnan kohdentamiselle ja monikanavaiseen myyntiin. Metsäomistus urbanisoituu ja edessä olevat sukupolvenvaihdokset kasvattavat kokonaisvaltaisen metsäomaisuuspalveluiden kysyntää.

Yhteiskunnassamme on selkeästi vahva tuki ja ymmärrys metsäinfra-alan investointien välttämättömyydestä ja osittaisesta rahoituksesta julkisilla varoilla myös pidemmällä aikajänteellä osana biometsätalouden kasvuedellytysten parantamista ja Kansallista
metsästrategiaa 2025.

”Ensimmäinen tilinpäätös osoittaa, että olemme alan johtavana toimijana oikealla tiellä. Asiakaspalvelun ja suorituskyvyn parantamiseksi olemme muuntuneet maantieteellisestä toimintamallista valtakunnalliseen liiketoiminta-alueperusteiseen myynnin ohjaamiseen. Transformaatio jatkuu osaavan henkilöstömme, kattavan urakoitsijaverkoston sekä laajan muun sidosryhmäverkoston kanssa. Toimintaympäristömme tarjoaa merkittävästi liiketoimintamahdollisuuksia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.” toteaa toimitusjohtaja Kari Lundell.

Lisätietoja
Kari Lundell
Toimitusjohtaja
OTSO Metsäpalvelut Oy
Puh. 040 713 1046

Kategoria: Ajankohtaisia asioita | Katsottu 1118 kertaa
Comment function is not open

OTSO:n ilmainen metsäomaisuuden arvonkasvatusopas

 

Tilaa uutiskirje

 

 

Mielestämme metsänomistamisen tulee olla nautinnollista, helppoa ja tuottavaa. Pidetään yhteyttä.

Seuraa meitä:     
OTSO Metsäpalvelut – FacebookOTSO Metsäpalvelut – LinkedIn OTSO Metsäpalvelut YouTube:ssa

OTSO Metsäpalvelut Oy   •    Puhelinvaihde 010 382 8000    •     Asiakaspalvelu 0800 90 250   •    asiakaspalvelu@otso.fi    

TARKEMMAT YHTEYSTIEDOT     JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ