Ajankohtaista
Ajassa kiinni.
Metsän maailmassa tapahtuu jatkuvasti. OTSO on ajassa kiinni ja kertoo alan tuoreet uutiset täällä. Seuraa myös blogiamme!
30

Metsätaloussuunnitelmasta tekoihin ja tuumasta toimeen

Metsätaloussuunnitelmasta tekoihin ja tuumasta toimeen
Miltä kuulostaisi velkasopimus ilman takaisin maksusuunnitelmaa tai koko vaatevaraston uusiminen juuri ennen alennusmyyntejä? Talouden suunnittelussa on kyse ennakoimisesta ja varautumisesta tulevaan. Tästä on kyse myös metsätaloussuunnitelmassa.  Kunnollinen, metsäammattilaisen tekemä suunnitelma maksaa itsensä takaisin oikea-aikaisilla hoito- ja hakkuutoimenpiteillä. Edut näkyvät puunhinnassa ja arvokasvussa, mielenrauhasta puhumattakaan.  

Verkossa olevan suunnitelman tai paperiversion ajantasaisuuden tärkeys korostuu sitä mukaa, mitä enemmän metsää omistaa ja mitä kauempana itse metsästään asuu. Kaikki kuviot ja toimenpiteiden toteutusvuodet kun eivät pysy pelkän muistin varassa. Metsäsuunnitelmassa ei ole järkeä vain siinä tapauksessa, jos siinä kuvattuja toimenpiteitä ei toteuteta eikä suunnitelmaa noudateta, tällöin hyödyt jäävät saamatta. Kokonaistaloudellista hyötyä tavoittelevan metsänomistajan kannattaa sopia suunnitelman toimenpiteet toteutettavaksi suunnitelman luovutuksen yhteydessä. Meillä OTSO:ssa on nimittäin käytössä paljousalennukset ja hintaa voidaan laskea paikallisen keskittämisen kautta. 

Myös siinä tapauksessa, että metsänomistus muodostuu liian hankalaksi ja tämän arvokkaan omaisuuden hoito tuntuu työläältä, voimme ottaa metsäsi hoitoon avaimet käteen periaatteella tai välittää metsäkiinteistösi myyntiin vapaille markkinoille. Kevät auringossa monelle tulee asiaa metsään ja hankien sulaessa myös luonnossa liikkuminen helpottuu.

Metsäisin terveisin,
Laura Kärki
Kategoria: OTSO bloggaa | Katsottu 1716 kertaa
Comment function is not open

Mielestämme metsänomistamisen tulee olla nautinnollista, helppoa ja tuottavaa. Pidetään yhteyttä.

Seuraa meitä:  TW   TW

OTSO Metsäpalvelut Oy   •    Puhelinvaihde 010 382 8000    •     Metsänomistajan palvelunumero 0800 90 250  (klo 9-16)  •    asiakaspalvelu@otso.fi    

TARKEMMAT YHTEYSTIEDOT     JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ