Käräjäoikeus hyväksyi OTSO Metsäpalvelut Oy:n yrityssaneeraushakemuksen. Seuraavaksi lähdetään rakentamaan saneerausohjelmaa.

Käräjäoikeus antoi saneerausmenettelyn aloituspäätöksen perjantaina 2.10.2020 vastauksena OTSO:n 11.9.2020 jättämään hakemukseen. Saneerausprosessin alusta saneerausohjelman vahvistamiseen kuluu tyypillisesti 6–9 kuukautta.

”Saneeraushakemuksen hyväksyminen on hyvä uutinen, koska nyt pääsemme rakentamaan konkreettista suunnitelmaa OTSO:n tulevaisuuden turvaamiseksi”, sanoo OTSO Metsäpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Saneerausmenettely alkaa käytännössä sillä, että käräjäoikeus asettaa selvittäjän, jonka kanssa yhtiön johto valmistelee saneerausohjelmaa. Selvittäjä käy ohjelmaa ja ratkaisuja läpi myös velkojien kanssa, joilla on mm. mahdollisuus lausua ohjelmasta. Selvittäjä pitää yhdessä yhtiön johdon kanssa velkojia ajan tasalla yhtiön tilanteesta ja saneerauksen etenemisestä.

Yrityssaneeraus on osa normaalia liiketoimintaa, jonka aikana selvitetään ja turvataan yhtiön elinkelpoisuus sekä mahdollisuudet jatkaa toimintaa normaalisti saneerauslain puitteissa.

”Yrityssaneerauksella turvaamme myös toimitusketjumme tulevaisuuden, vaikka tähän ajanhetkeen taloudelliset riskit konkretisoituvat myös yhteistyökumppaneidemme suuntaan”, Pihlava muistuttaa.

Tilaa OTSO:n uutiskirje ja saat tuoreet jutut suoraan postilaatikkoosi!