Metsänomistaja Reijo Jääskeläinen sai naapuriltaan vinkin, joka osoittautui hänelle ilahduttavan arvokkaaksi. Sen avulla hän nimittäin päätyi tekemään puukaupan, jonka hoitoon ja etenemiseen hän on erittäin tyytyväinen.

Iisalmessa asuva 76-vuotias Reijo Jääskeläinen sanoo olevansa metsäasioissa aivan vihreä. Työuransa K-kauppiaana tehnyt Reijo ei omaa metsänhoidosta juurikaan kokemusta, ja veljen kanssa yhteisomistuksessa olevalla metsätilalla itse suoritetut toimenpiteet ovat olleet lähinnä raivaustöitä. ”Tila siirtyi meille perintönä 15 vuotta sitten. Reilu 10 vuotta sitten veimme tilalla läpi päätehakkuun parin hehtaarin suuruisella alueella ja uudistimme metsän sieltä. Koska lähtö on taimille todella tärkeää, olemme uudistuksen jälkeen hoitaneet taimikkoa huolellisesti. Lisäksi olemme vuosien saatossa pala kerrallaan raivanneet lehtipuustoa pois koko tilan alueelta.”

Reilun parinkymmenen hehtaarin suuruinen metsätila on edustanut Reijolle ja hänen veljelleen tähän saakka lähinnä mahdollisuutta mukavaan puuhailuun. ”Hyötyliikunnastahan se raivaaminen käy, eikä metsässä työ lopu ikinä kesken. Hyödyllistäkin tämän tyyppinen tekeminen on, ainakin sen perusteella miltä metsätilamme tällä hetkellä näyttää. Tila on hyvän hoidon ansiosta nyt oikein katseen kestävässä kunnossa ja kasvaa mäntyä sekä kuusta terveellä tahdilla. Niin ja eipä haittaa sekään, että polttopuuta on metsästä kannettu tupaan vuosien aikana arviolta 50–100 motin verran!”

Hyvän hoidon ansiosta osa Reijon ja hänen veljensä metsätilan puustosta on jo päässyt kasvukaarensa päähän. ”Olemme jo jonkin aikaa miettineet puukauppahankkeeseen ryhtymistä. Loppuvuodesta 2019 asia sitten nytkähti ihan yllättäen eteenpäin.”

Hyvä kaiku kantaa kauas

Muutama kuukausi sitten Reijo sattui ajelemaan tilansa reunamilla ja huomasi sattumalta tilan kohdalla levikkeellä naapurin auton parkissa. Reijo pysähtyi vaihtamaan kuulumisia naapurin kanssa ja hyvin pian juttu kääntyi metsänhoitoasioihin. ”Naapuri oli parhaillaan tekemässä raivaushommia omalla palstallaan ja sanoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että meidän palstamme puolella näytti olevan päätehakkuukypsää puustoa. Vahvistin hänen olevan oikeassa ja kerroin, että puukauppaa on kyllä suunniteltu, mutta toteutuksen asteelle ei ole vielä päästy. Naapuri vinkkasi olemaan OTSO:on yhteydessä. Hänen kokemuksensa olivat niin hyviä, että uskalsi antaa suosituksensa varauksetta.”

Ja kun hyvän vinkin kerran sai, Reijo päätti ryhtyä toimeen saman tien. ”Naapuri antoi minulle OTSO:n asiakasvastaavansa puhelinnumeron ja rimpautin siihen samalta seisomalta.”

Muutaman viikon päästä Reijo ja OTSO:n metsäasiantuntija tekivät yhdessä maastokäynnin veljesten tilalle, ja pian metsävierailun jälkeen Reijo sai postiinsa kirjeen OTSO:lta. ”Saimme päivitetyt tiedot metsämme kuvioista ja asiantuntevia näkemyksiä puukaupan toteuttamiseen. Vakuutuimme veljeni kanssa näkemästämme niin paljon, että päätimme sopia puukaupantekotilaisuuden Kuopioon OTSO:n toimistolle ensi tilassa.”

Noin kuukauden päästä Reijon ja OTSO:n ensimmäisestä tapaamisesta veljekset löivät puukaupan yksityiskohdat lukkoon ja hanke käynnistettiin virallisesti. Hakkuita odotetaan alkavaksi talven 2019–2020 aikana heti, kun maa on tarpeeksi roudassa.

Reijo Jääskeläinen

Aito asiakaskokemus ratkaisee

Reijo kertoo, ettei tiennyt OTSO:sta oikeastaan mitään ennen kuin sai kuulla siitä naapuriltaan. ”Minulle tuttuja olivat lähinnä isot metsäyhtiöt, joiden mainontaa olin nähnyt erilaisissa ympäristöissä. Se, miten OTSO minulle tienlevikkeellä esiteltiin, sai kiinnostukseni heräämään heti.”

Naapurin arvio OTSO:sta puhutteli Reijoa enemmän kuin alan lehdissä nähdyt ilmoitukset. ”Naapurini kertoi, että oli kokenut OTSO:n olevan aidosti asiakkaan puolella ja tarjoavan metsänhoitotoimien toteutukseen monia erilaisia vaihtoehtoja. Tällä varmistetaan se, että jokaisen metsänomistajan yksilölliset odotukset ja etu pääsevät toteutumaan. Eihän minulla tämän kuultuani ollut varaa olla tarkistamatta itse, pitävätkö nämä puheet paikkansa.”

Puukaupan suunnittelussa Reijo ilahtui erityisesti siitä, että laskelmia ja vaihtoehtoja kaupan toteutukseen todella sai OTSO:lta useita. ”Tuli sellainen tunne, että tässä ei nyt olla tekemässä puukauppaa vain ostajan etu edellä, vaan tavoitteena oli oikeasti saada aikaan lopputulos, johon kumpikin kaupan osapuoli voisi olla jälkeen päin tyytyväinen. Se on mielestäni asiakaslähtöistä ajattelua aidoimmillaan.”

Näin tehtiin ja hyväksi havaittiin!

Puukauppahanke on Reijon ja hänen veljensä mukaan edennyt tähän mennessä niin mallikkaasti, että veljekset uskaltavat suositella OTSO:n palveluita ja osaamista eteenpäin myös muille metsänomistajille. ”Meillä päin tarinointi tuttujen kanssa etenee lähes poikkeuksetta aina myös metsänhoitoasioihin. Vinkkejä jaetaan puolin ja toisin, ja hyvistä kokemuksista halutaan luonnollisesti kertoa myös eteenpäin. OTSO:n nimi tulee jatkossa esiintymään näissä keskusteluissa minun puheenvuorojeni aikana hyvässä valossa.”

OTSO on Reijon mukaan hyvä vaihtoehto sellaisille metsänomistajille, jotka arvostavat metsänhoitokumppanissaan ammattitaitoa, luotettavuutta ja asiakaslähtöisyyttä. ”Me emme veljeni kanssa ole metsänhoidon ammattilaisia ja siksi meillä oli mielessämme monta kysymysmerkkiä puukauppaamme liittyen. OTSO vastasi kaikkiin kysymyksiimme asiantuntevasti ja on hoitanut hankettamme eteenpäin todella ammattitaitoisesti. Lisäksi tunnemme, että meidän etumme on ollut keskiössä kaikessa OTSO:n toiminnassa. Se on asia, jonka ansiosta olemme uskaltaneet luottaa oman puukauppamme OTSO:n hoidettavaksi ja haluamme suositella OTSO:a lämpimästi myös muille!”

Tilaa OTSO:n uutiskirje ja saat tuoreet jutut suoraan postilaatikkoosi!